Waiotapu - mud pools och gejser

Mud poolsen var verkligen urhäftiga, men de stank som sjutton! Hela skogen var full i mud pools lite här och var och man såg hur det rök från skogen. Vi tittade även på en gejser men fick tyvärr inte se ett riktigt utbrott. Men den sprutade lite vatten och ånga iallafall :)

Vi posade framför gejsern med hjälp av min självutlösare :) Vi hade tagit en bild innan med Linhs kamera och då var alla tvungna att huka sig för att få plats i bilden, men det behövdes egentligen inte på min bild... fast jag glömde att säga det ;)Nils och Sanna ville "bara peta lite" :P

Matlagning i WaiotapuIbland regnar det när vi lagar mat. Tur att man kan fälla upp bakluckan och stå där under. Vi kan dra ut sängen åt båda hållen också (in i bilen eller ut ur bilen genom bakluckan) och sängskivan blir då ett perfekt köksbord att hacka grejer på :) Vi har ett kök med två plattor som sitter fast i Skylon som man fäller ut, och ett portabelt kök med en platta som vi kan ställa var vi vill.
Linh är ju väldigt söt i sin regnponcho också ;)

Inga håriga hippies här inte!

Idag är vi i Motueka och jag och Sanna är ensamma i "stan" (det är ett litet samhälle och knappast en stad) medan de andra är ute och paddlar hela dagen vid Abel Tasman. Vi tyckte inte att det var värt pengarna utan vi sparar slantarna till ridningen istället :) Det är skönt att bara vara två ibland. Vi har superkul alla sex men självklart är det trångt i bilarna och vi har många olika åsikter att komma överens om.

Vi sitter på bibblan och utnyttjar gratis internet (det var så jag kunde skriva de två förra inläggen) och snart ska vi gå och käka lunch. Att leta upp en public shower står också på listan. Ni må tycka att jag är äcklig, men jag har inte duschat på... fyra dagar tror jag. Hrrrmmm. När man bor i campervan får man lösa det på annat sätt då vi mest freedom campar och alltså inte betalar för att ställa oss på en campingplats. Man får helt enkelt klä av sig till underkläder, ta med sig en tvål och en deo och använda ett handfat, vattentapp eller annat att tvätta sig med. Senast vi rakade benen ordentligt var i närheten av Lake Taupo på Nordön då vi stannade vid en dump station som hade parkering, toalett och handfat med kallvatten. Vi tog av oss byxor och slängde upp benen i handfatet, smörjde in med vatten och hudkräm och rakade. Åhh, vad skööönt med lena ben! :P Alla vi flickor satt och strök med händerna på vaderna sedan och tyckte att vi hade genomgått värsta lyxbehandligen ;)

När vi kommer till en public toilet som har varmvatten blir vi JÄTTEGLADA och tvättar händerna lääänge.

Ändå känner jag mig inte jätteofräsch. Jag menar, vi gör oss ju rena varje dag och försöker tvätta håret så gott det går. Det hade säkert varit annorlunda om vi campat i varma Australien och svettats hela tiden.

Jag och Linh tvättade håret på en camping vid Mt Doom. Vi kastade ner huvudet i handfatet och schamponerade och hade i balsam. Vattnet var så kallt att det ilade och smärtade i hela huvudet, men ack vad rent och lent håret var efteråt. Vi badade även i Lake Taupo när det var molnigt och blåste storm. Vi rusade ut i vattnet med schampoo och stoppade ner huvudet i vågorna och gnuggade. Det var så kallt att jag tappade känseln i fötterna...

Ni som känner mig, trodde ni att badkrukan Emilie skulle kunna göra dessa saker? ;)

Så, ni får inte tro att vi är några håriga, smutsiga hippies som reser omkring. Vi ser faktiskt ut (och luktar) precis som vanligt, förutom att jag oftast är osminkad och bär en illblå flis.