5 kilo 900 gram

Idag vägde jag Tuva för att kolla läget. När jag kom hem från Australien var hon ju överviktig, och nu har hon faktiskt lyckats gå ner ett halvt kilo! Dock är hennes målvikt runt 5-5,5 kilo, så lite till behöver tappas. Det fixar vi med promenader och lite spring bredvid cykel. Det hemska med småhundar är nämligen att de lägger på sig relativt lätt även om man alltid är noga med maten...Hon skäms lite, dels för att hon är uppe på diskbänken (strängt förbjudet område) och dels för att det nog är lite skämmigt att sitta i den där positionen - nerklämd på en hushållsvåg.

Whiteheaven beach - Virginies bilder

skrivet den 15 juni 2010

När vi seglade runt Whitsundays öarna i Australien och gick iland på en av de största öarna där Whiteheaven beach ligger tog jag inte med mig min kamera iland.
Ni som läste mitt ångerinlägg efter det vet hur förtvivlad jag var då jag sett något av det vackraste i mitt liv. Stränder kan vara fina, en dröm, och man vill gärna vara på de platser som ser ut som vissa platser gör i Google-bilder.

Vad som var speciellt med Whiteheaven beach var att det verkligen såg ut som en dröm i verkligheten också, helt fantastiskt. Därför mådde jag hemskt dåligt över att jag inte fick föreviga detta paradis med min kamera.

Tur är så tog ju vår franska vän Virginie en del bilder, och nu lägger jag upp dem här nedan så att ni faktiskt kan få ett hum om hur det såg ut. Även om det kanske är lite sent nu (vi seglade Whitsundays i december 2009, hehe), men bättre sent än aldrig, eller hur? ;)

Och Virginies kamera var ju av allra enklaste sort, så den gav inte riktigt rättvisa åt verkligheten, men jag hoppas att ni ändå kan ana i bilderna hur bra vi mådde när vi såg den där stranden... :)

alla foton: Virginie Fretiere