What do we love?! SALES!

Idag är det den tjugonde juli, en molnig tisdag i Sverige när jag skriver detta. Jag har varit hemma från Australien i två månader och två dagar nu och är alltså i stort sett helt inne i vardagslunket igen. Vardagslunk för mig innebär att jobba på Coop och Hemfrid, träffa Niklas, träffa vänner, gå ut med hunden och pyssla med diverse andra saker och fotografera.

Jag tänker ofta tillbaka på Australien. Och idag tänkte jag speciellt mycket på jobbet på Integral Energy vi hade i Sydney under två månaders tid. Anledningen till detta är för att jag under ett svagt ögonblick på Coop idag tänkte "gud, vad det här jobbet är jobbigt, vad trött jag är" när jag kände mig stressad över att både isbergssallad, gurka, tomater och kruksallad behövde fyllas på allt på en gång och jag var ensam. Men jag hejdade mig rätt snabbt och kom att tänka på löftet jag gav till mig själv nere i Australien:

"KLAGA ALDRIG NÅGONSIN MER PÅ COOP"

... så tänkte jag ofta när jag var ute och knackade dörr i hettan i Sydneys förorter och signade folk till billiga elavtal. Knacka, knacka, knacka, pitcha, prata, le, övertala, svettas, knacka, knacka, gå, gå, gå, dricka vatten, gråta, bli förbannad, knacka mer, glädje över en sale, prata engelska, knacka, knacka, knacka. Så såg jobbet ut där nere. Och det var en skitlön och endast betalt per sale efter de första fyra veckorna - vilket betyder att jag inte tjänade så mycket då jag oftast bara gjorde tre sales om dagen.

Coop är ett ganska fantastiskt jobb. Det är tryggt, enkelt och ger galet mycket pengar. Och det är himla fina människor som jobbar där. Men det gjorde det ju i Sydney också, och jag saknar våra vänner mycket ibland.

Jag har fortfarande massa sms sparade i inkorgen från våra managers Josh och Timm som alltid skickade sms till alla reps under dagarna för att peppa oss och uppmuntra oss att fortsätta knacka. Hihi, jag fnissar lite för mig själv när jag läser vissa av dem.

"Woot!!! You go girl!" /Josh, när jag sms:at och sagt att jag fått fem sales på en och en halv timme min första vecka på jobbet.

"Micheal and I just got 3 each in an hour and Nils is the dark horse smashing out the sales, keep it up guys were on our way to 100! 30 sales already. scores plz"
/Josh, vår bästa dag i Tamworth med rekordmånga sales från alla reps.

"Martin 2/3, Dries 2/4, Nik 2/3, Dan 1/3, Bernd 1/3, Josh 0/5, Marc 2/5, Emily 3/3, haha all gettin beaten by a girl Good work Emily!" /Josh, jag var bäst den dagen, hihi.

"Speed it up guys iv'e only signed two people BOTH chinese! :P" /Josh

"Ok guys very average scores, try to be a little more pushy and talk with your customers and make them laugh show them your human and not just someone who's there to bug them while their knitting or having sex :P"
/Josh

"BigGiantRobotsWithGunsForHands 2 extraction point alpha" /Timm, som menar att alla reps ska gå tillbaka till till sin spot för att bli upphämtade av vanen för kvällen 

"Now MAN UP and make today WORTHWHILE" /Timm, vi var lite väl deppiga och långsamma.

"We will WIN THIS CUP and we will return to NSW like VICTORIOUS WARLORDS!!" /Timm, med stora förhoppningar om seger under tävlingen i Queensland.

Nedan kommer lite bilder från jobbtiden som Linh har tagit:Micheal (Belgien), Marco (Egypten, men bosatt i Australien), Cheryl (England), Josh(Australien, vår manager).Bob och Juan (Belgien) när vi är på väg ut till jobbet. Vi åkte alltid ut tillsammans i en tiositsig vit van med Marco som chaufför, och med Akon i cdspelaren som spelades om och om och om igen... När jag hör Sexy Bitch tänker jag på Integral.På landet, i Tamworth, var vi en vecka på road trip och knackade bland cowboys och annat lantligt folk. Vi hade livad middag varenda kväll på hostlet och det var inte populärt bland de gamlingar som bodde på samma hostel och hade rest långt till Tamworth eftersom att det var countryfestival just den veckan...