Pantertanter

Idag fyllde Gammelmormor nittio år och det firade vi med att tillbringa hela dagen tillsammans med henne, mormor och Inga-Lill. Vi åt kinamat i Täby Centrum, hallontårta hos mormor och bara pratade och pratade och pratade. Inga-Lill räckte över kuvertet med presentkortet (fotvård) till gammelmormor, men eftersom att hon inte ser något fick Inga-Lill själv läsa upp vad det stod. "Grattis, idag blir du nittio år. Vi hälsar alla grattis till vår mamma, mormor, gammelmormor, farmor, gammelfarmor..." då gammelmormor plötsligt utbrast "FARMOR?! Är jag farmor?!", varpå Inga-Lill skrattade och sa att "Ja, men det är såklart att du är!". Efter någon sekunds betänketid kom vi dock på att gammelmormor minsann inte alls är farmor, för hon har ju aldrig fått någon son... Gammelmormor skrattade så att hon grät.

Vi fick höra historier från gammelmormors barndom (sträng pappa som var slaktare, kärna eget smör, en mil till skolan, kjolar och strumpeband och hur hon träffade gammelmorfar) och hon tog även ut löständerna och gapskrattade så mycket att vi alla fick kramp i magen av att vi inte heller kunde låta bli att skratta. Vi pratade om gammelmormors gäddhäng som hon vill klippa bort med en sax, "Jag menar, för böveln, det här klarar man sig ju utan! Itna behöver man någe av det här!". Hon var lika kameraskygg idag men jag var klurig och lyckades få några bilder iallafall.

Kvällen avslutades med några kundhistorier från Coop och Inga-Lill och gammelmormor hade aldrig hört maken om vilka människor det finns.Undersökning av gäddhäng på bilden ovan ;) Gammelmormor tyckte att mormor kunde väl hämta en sax...