Dagen före nyårsafton

Vi har bunkrat upp med mat inför imorgon då vi ska fira nyår i underbara Sydney tillsammans med tusen och åter tusen andra människor. Jag och Niklas kommer att befinna oss i Botanical Gardens tillsammans med Linh och Nils och vänner till dem, och om vi har tur kanske vi lyckas springa på Robin och Lucas bland 30 000 andra. Sydney är världens näst största nyårsstad efter Rio de Janeiro, jag hade ingen aning om att de faktiskt låg före New York!

Vi köpte salami och fetaost i delidisken plockade på oss ost från kylen, inhandlade tomater, gurka och avocado från grönsaksavdelningen och ett stort fint bröd. En stor vattenflaska och en juice till dricka, en chipspåse och sura ormar till snacks. Alkoholproblemet har vi fortfarande inte lyckats lösa då vi har noll idéer på hur vi ska lyckas smuggla in det utan att poliserna hittar det. Antingen får vi lägga ut dyra pengar imorgon på att handla alkohol i parken från baren, eller så får vi slå våra kloka huvuden ihop och komma på en smuggelidé och sedan svänga ner till affären igen senare ikväll.

Redan kvart i nio imorgon bitti ska vi ta gratisbussen från Wynyard till Botanic Gardens för att börja köa för att att komma in vid tiotiden. Är man där vid halv elva är det nästan försent för att få komma in... Sedan är det bara att vänta på tolvslaget. Vädret är bättre i Sydney nu än när vi kom hit så jag tror att vi slipper regnet *peppar peppar*.

Åhh, jag ser fram emot denna nyårsafton!

Vaniljte i ett grått Sydney

Jag kan ju tala om att nu, efter sjutton timmars obekväm bussresa i ösregnet, har vi anlänt till Sydney. Första intrycket har inte varit alltför imponerande då det idag är regn, rusk och grått men jag har iallafall fått mig en glimt av Operahuset när vi körde över Harbour Bridge. Vi bor hos Jessicas vän Tracey och hennes sambo John i centrala Sydney, det kunde inte bli mer perfekt - vi är otroligt tacksamma för att vi får stanna hos dem över nyår! Tracey är ett glatt yrväder och hon har hela köksskåpet fullt i olika tesorter, så jag trivs. Att få sova i något annat än en våningssäng några dagar, och att få ta en dusch med en ren handduk, och ja... bara slippa hostellivet ett tag kommer att bli skönt :)